Enough - Reisverslag uit New Delhi, India van Erik Oosterhout - WaarBenJij.nu Enough - Reisverslag uit New Delhi, India van Erik Oosterhout - WaarBenJij.nu

Door: Erik

Blijf op de hoogte en volg Erik

22 Februari 2010 | India, New Delhi

Beste lezers,

Ik weet dat jullie allemaal vol spanning beginnen met lezen. Ik heb slecht nieuws, dit is geen complete weblogupdate. Ik heb er echt geen tijd voor gehad om mijn gebeurtenissen en gedachtes allemaal netjes uit te schrijven.
Ik weet best dat veel van jullie denken. –Hoezo geen tijd? Je hebt net zoveel tijd als ieder ander.- Het is waar lezers, ik koos niet voor jullie. Vergeef het me of stenig me bij terugkomst.

Wel wil ik even kort mijn plannen meedelen. Ik vertrek morgenavond (22 februari) met de trein naar Delhi. Ik zal hier twee dagen verblijven en dan via Agra naar Radjastan, een toeristische provincie, reizen. Drie weken lang zal ik de doorsnee toerist zijn.
Op 17 maart vertrekt mijn trein terug van Delhi naar Chennai. Daar zal ik nog zo’n week of drie op Karunalaya verblijven. Dan ga ik, een maand eerder dan oorspronkelijk gepland, terug naar huis. Ik zal het fijn vinden jullie allemaal weer te kunnen zien. Ik zal het fijn vinden de taal weer te spreken. Ik zal het vinden weer thuis te zijn.

Een kort gedichtje en dan ga ik naar bed. Vredig slapen, vanaf morgen ben ik niet meer zeker van een fijne kamer.
-Geschreven in de ochtendrust van St.Thomas hospital, waar de zusters voor ons zorgde.-

Enough

Everybody can write a poem,
saying we should help the poor.
Everyone can write a piece,
saying we should fight poverty.

But it's different,
when you have seen.
Man, thin like paper.
Children, asking for food.
Houses, not bigger than a box.
The faces, of those who have nothing
but each other.

If you have seen all of that,
you won't write “we should help the poor”
or things like “should fight poverty”
then you understand that “should”
is not enough.

• 22 Februari 2010 - 13:56

Mama:

Hoi Erik ik heb weer met plezier je weblog gelezen.
    Een goed gedicht weer
    Als je dit leest ben je waarschijnlijk weer veilig terug op Karunalaja.
    Ik hoop dat je dan terugkijkt op een prachtige rondreis.
    Ondertussen steek ik maar wat kaarsjes aan.
    Het zal voor ons ook fijn zijn als jij in april weer thuis bent!
    veel groetjes

• 23 Februari 2010 - 15:02

Peter:

Mooi gedicht. Goede gedachte.

Een goede reis.

• 06 Maart 2010 - 15:23

Erni De Beer:

Hoi Erik,
    Wat heb je weer mooi geschreven, ik vind je gedicht kei goed. Ik hoop dat je het goed maakt, zo in de laatste weken. Zal leuk zijn om je weer terug te zien, met zo'n grote levenservaring erbij.
    Veel groetjes en liefs van je tante Erni.